Gratis sample Gratis verzending v.a. €39,95 Snelle levering Unieke producten
De Gouden Kat logo De Gouden Kat logo titel
ICON
ICON 0
Totaal: €0,00
Wist je dat, Feitjes over Thee

Wist je dat, Feitjes over Thee

Wist je dat:

 

Nederlanders gemiddeld twee koppen thee per dag drinken en minimaal per persoon 90 l thee per jaar.

 

Er wereldwijd minimaal 1500 verschillende soorten thee zijn.

 

Er in Nederland ook Theeplantages zijn, maar dat de meeste aanwezig zijn in landen met een warm en vochtig klimaat.

 

Japan en China de meest bekende theelanden zijn, maar dat er ook veel thee geproduceerd wordt in landen als Indonesië, Sri Lanka, India, Kenia, Argentinië, Malawi en Tanzania.

 

Rooibos, Vruchten en Kruidentheeën eigenlijk helemaal geen theesoorten zijn. Dat heeft als voordeel dat er ook geen theïne in deze soorten zitten, waardoor ze uitstekend in de avond gedronken kunnen worden. 

 

Groene thee, Zwarte thee, Witte thee, Oolong thee en Pu-Erh thee allemaal afkomstig zijn van dezelfde plant: Camillia Sinensis.

 

Het verschil in smaak tussen deze theesoorten komt door het oxodatie en fermentatieproces. Witte thee is niet of nauwelijks geoxideerd, groene thee is licht geoxideerd, zwarte thee is volledig geoxideerd en oolongthee zit tussen zwarte en groene thee in. Pu-Erh thee is niet geoxideerd maar gefermenteerd. 

 

Er ook grote smaakverschillen zijn tussen gebieden. Pure zwarte thee uit Sri Lanka heeft een ondertoon van Citrusvruchten (Ceylon Nuwara Eliya) en pure zwarte thee uit India heeft een wat meer bloemige ondertoon (Darjeeling FTGFOP1 First Flush). Je kan dus helemaal weg zijn van een Darjeelingthee, maar niet van de Ceylon. Dit maakt het drinken van pure thee tot een ware ontdekkingstocht.

 

Men denkt dat thee is ontdekt in het jaar 2737 v.C. Volgens de legende viel er in dat jaar toevallig een theeblaadje in het kokende water van de Chinese keizer Shen Nung. De keizer proefde van deze combinatie en merkte dat zijn buikpijn verdween en bovendien beviel de smaak hem zeer. 

 

Door kenners Witte thee als de meest natuurlijke en kwalitatief hoogwaardige thee wordt gezien, daarom is Witte Thee ook erg populair. Voor een productie van 1kg aan witte thee, moeten er 30.000 knoppen worden geoogst, wat deze thee tot een zeldzaamheid maakt. Ook onze Witte theesoorten zijn erg populair, denk aan White Heaven: een prachtige Witte thee met een blauwe gloed over de blaadjes uit het Ceylon gebied.

 

Weet jij nog meer feitjes over thee? Neem dan gerust contact op met ons. Zou jij graag persoonlijk advies willen om te ontdekken welke thee bij je past?

Mail dan naar: info@degoudenkat.nl of app naar: 0620752342